Wat je moet weten over de economie

29-07-2021


Beste levende man of vrouw,


Diepste oorzaak van de wereldwijde ‘crisis’
Je dient je de waarheid en feitelijkheden over deze huidige ‘crisis’ te realiseren. Want wat is er nu (en neem nu maar gerust veel ruimer want bijvoorbeeld in 2008 was er ook een ‘nu’, en voor WWII ook, etc.) aan de hand is in de wereld heeft NIETS met geld te maken, omdat geld niet de diepste oorzaak is van hetgeen je nu ziet in de wereld. Iets totaal anders is de diepste oorzaak en dat is onze OPZETTELIJK gestolen directe toegang tot een stukje aarde, haar middelen, en elkaars talenten.


Als je deze diepste oorzaak gezien hebt, maak je andere keuzes als het om geld gaat. Het huidige geld IS de expressie van het tekortenparadigma, want het huidige geld ligt ingebed in de roof van jouw directe bestaansrecht. Jouw directe bestaansrecht is zelfs vastgelegd in de UVRM en de grondwet. En toch is ze geroofd van jou als gevolg van de legale geschreven man-made regels en ‘wetten’ (wat geen natuurlijke God’s wetten zijn: dat weten we nu ook doordat we het vrijelijk beschikbare e-boek van clint richardson hebben gelezen of aan het lezen zijn: je vindt de link naar het vrijelijk beschikbare e-boek op de pagina ‘Principes vs Wetten‘).


De economie is NIET in de problemen
De economie is helemaal NIET in de problemen. Er is GEEN ‘crisis’. Correctie: de ‘crisis’ is GEEN natuurlijk verschijnsel, want ze is OPZETTELIJK VEROORZAAKT: er is genoeg voedsel (mits het opzettelijk vernietigd wordt ofwel dat er opzettelijk tekorten veroorzaakt worden), er zijn voldoende huizen (mits je woningen gaat slopen, want ja dan ontstaan er tekorten), er zijn genoeg middelen en hulpbronnen, en wij mensen zijn er OOK en wij komen geen tekorten brengen, wij brengen een overvloed aan talenten (mits wij bezig gehouden worden met overlevingstactieken).


WIJ mensen, een ieder op zichzelf, ZIJN de economische WAARDE: dankzij ieder individu bestaat de BESTAANSECONOMIE. Toch ervaren mensen feitelijke tekorten, omdat deze tekorten VEROORZAAKT zijn door onze ‘regering’.


Omdat de oorzaak van de ‘crisis’ onjuist geïdentificeerd wordt, zijn de antwoorden niet aansluitend
Want waarom op zoek gaan naar een alternatieve economie als de economie helemaal niet het issue is?



Het issue is dat de toegang tot wat een ieder NODIG heeft in beslag genomen is
Toegang tot wat een ieder NODIG heeft, ligt opgeslagen in fiat geld. En deze situatie houden wij, de individuen binnen het collectief, ZELF in stand! Hoe? Doordat een ieder (de meesten) op fiat geld (waaronder euro, maar ook goud en zilver!) blijft ‘zitten’. Waarom? Omdat aan fiat geld (of goud en zilver) waarde toegekend wordt.



Echter dat is wat het INDIVIDU ZELF laat bestaan
Niets buiten jou heeft intrinsieke waarde
: jij BENT de economische waarde en jij HEBT een economische waarde (voor de bestaanseconomie).



Parallelle samenleving waar we elkaar in kracht en vrijheid laten bestaan
Het aansluitende antwoord is levenstoegang in gedeelde staat laten: ZELF SAMEN. Toegang BIEDEN. Niet wachten op de ander, maar zelf toegang bieden. Met andere woorden: samen leven vanuit de waarden van het Organisch Paradigma. Op de pagina ‘Welkom Levende Man (m/v)‘ vind je de waarden vanuit het Organisch Paradigma uitgeschreven.


De transitie gaat niet OVER geld, maar VIA geld: toegangsgeld BIEDEN.

Je biedt ook levenstoegang door wat jij aan talent en producten / diensten te bieden hebt aan te bieden voor een ander ruilmiddel dan euro: een ruilmiddel dat onbelast(end) vrijelijk beschikbaar is zoals Equi dat was. Helaas bestaat Equi niet meer en er heeft zich niemand gemeld om een non-banking facilitatie platform gelijk aan Equi Place was, te bouwen.

Er zijn echter wel degelijk ruilmiddelen die een parallelle samenleving kunnen laten ontstaan, zoals de Florijn bijvoorbeeld.

Maar euh als ik mijn product en/of dienst aanbied in Florijn ontvang ik minder euro. Ja inderdaad! Het vraagt een ‘offer’ om de parallelle samenleving ofwel het Organisch Paradigma te laten ontstaan. Maar het kán NU: het kon gisteren AL, het kon 10 jaar geleden AL. Maar de keuze werd niet gemaakt!

Er is GEEN wachten! Nergens op! Behalve dan op jouw individuele keuzes.


Let op: de etymologie van geld is betaalmiddel aka ruilmiddel (niet goud of zilver!)
Geld = ruilmiddel en faciliteert ruilen. Dit is de etymologische betekenis van geld.

“We zien dat juridische woorden termen zijn van een specifieke plaats (jurisdictie), termen zijn van een specifieke kunst (juridisch recht), en dus niet door hun oorspronkelijke bron (etymologie) worden bepaald, maar door de goden die ze voor dat kunstige (officiële) gebruik geschikt hebben gemaakt.”
~clint richardson



De huidige euro is de expressie van in beslag name (de directe toegang tot de aarde, haar middelen, en elkaars talenten is geroofd / in beslag genomen), het elkaar belasten, controle, aansturing, regering: het is daardoor een dwangmiddel van de ‘regering’ én de banken.

De Florijn is niet de expressie van controle, aansturing, regering: het is daardoor geen dwangmiddel van de ‘regering’ én de banken. Met andere woorden: de regelgeving van de ‘regering’ is erop niet van toepassing.

De Florijn heeft geen bankgarantie en daardoor heeft de maker van de Florijn GEEN toegang tot jouw geboorte Trust nalatenschap. Voor zover ik weet, is de Florijn (nog) niet open source en dat zou het wel moeten zijn.

Echter, zoals ik hierboven ook aangeef, corrigeert de Florijn de in beslagname / de roof van de directe toegang tot de aarde, haar middelen, en elkaars talenten niet. Ik ken niet 1 wezenlijk nieuw ruilmiddel dat onbelast(end) vrijelijk beschikbaar is waarvan je daarnaast voldoende ZELF aanmaakt om in je levenstoegang te kunnen voorzien. Dat ruilmiddel was er wel: haar naam was Equi.

Door de Florijn, of een ander ruilmiddel dat niet aangestuurd wordt door de ‘regering’ én de banken te gebruiken, ga je buiten de aansturing en controle van de ‘regering’ én de banken om voor wat betreft geld. De Florijn faciliteert ruilen: niet meer en niet minder.

Ook contant fiat geld staat veel minder onder controle van de ‘regering’ én de banken: dat is de reden dat de banken opname van contant fiat geld ontmoedigen. En ook hier weer: het is aan het individu of dit soort maatregelen opgevolgd worden of niet. Je kunt nog steeds je geld van de bank afhalen en zoveel mogelijk betalen met contant fiat geld.

Geld = ruilmiddel dat ruilen faciliteert. Dit is de oorspronkelijke functie van geld. Florijn herstelt de oorspronkelijke functie van geld als ruilmiddel.

Link naar het volledige artikel op de website 'Geboorte van het Organisch Paradigma'.


Ik wens je inspiratie van hetgeen je leest in deze nieuwsbrief en ont-moet jou weer graag in de volgende.

Hartegroet,
mascha (Vdf roedelof)
samenleefpionier
Geboorte van het Organisch Paradigma | Geboorte Trust


Je kunt aan hetgeen via deze website uitgewisseld wordt geen rechten ontlenen: je bent en blijft als levende man (m/v) zelf eigenaar van jouw keuzes. De gedeelde informatie en tijdsinvestering (time equity) zijn uitdrukkelijk NIET bedoeld voor (multi level) marketing en commerciële doelstellingen en verdienmodellen. Een levende man (m/v) binnen het private domein kent geen copyright. Alleen binnen het publieke domein bestaat copyright.

Modify your subscription    |    View online