Enige Erfgenaam wordt aangehouden in verband met de avondklok en vertelt
Wij zijn laatst aangehouden door de (figuurlijke) havenpolitie bij een rotonde, omdat het 23.00 u ’s avonds was. Hij vroeg om mijn rijbewijs. Toen vroeg ik eerst of ik aan het slingeren was en of ik schade had aangericht. Nee, dat was niet het geval. Ik gaf mijn rijbewijs en vroeg waarom ik dan werd aangehouden. De agent keek verbaasd en zei: ”Vanwege de avondklok”.

Toen zeiden wij in koor: “Avondklok????, is het oorlog?

Wij weten van niets. Ik vertelde dat ik geen krant lees, geen tv kijk of radio luister. En of het verplicht was dat te doen? De agent, een zeer opgewekte en open mens, stond verbaasd te kijken en zei heel eerlijk dat ie daar geen antwoord op had en of wij het gesprek hierover wilde voortzetten, aan de kant. Dit omdat het zijn interesse had.Er werd met hogerhand gebeld hoe om te gaan met dit geval. Ze wisten er geen raad mee en vertelde de agent gewoon een boete uit te schrijven. De agent wilde geen boete uitschrijven want hij vond dit een interessant en uniek geval en er was geen passend antwoord op. We hadden nog een zeer boeiend gesprek.

Het rammelt bij de politie
Hij vertelde zelfs dat het rammelde bij de politie, dus daar wordt gelukkig veel gesproken en nagedacht over waar we ons momenteel in bevinden. En zij voelen ook wel aan dat er iets niet helemaal klopt. Hij droeg overigens geen mondkapje, zijn collega’s wel en zijn idee was dat het niets anders dan een griep was en wilde ons zelfs beide de hand schudden toen wij weer wegreden.

In contact blijven
Ik kreeg zijn kaartje en ik werd in het systeem gezet als zijnde in behandeling, zodat ik bij eventuele andere aanhoudingen die avond gewoon kon verder rijden. Hij zou mij nog bellen over hoe deze kwestie verder zou worden besproken.

Bijna twee weken later werd ik gebeld. Nou, het had de gemoederen nogal bezig gehouden en het was het gesprek van de dag (zijn woorden). Binnenlandse zaken had aangegeven dat het niet verplicht is de regels te kennen, maar er wordt wel van je verwacht dat je ze opvolgt. Nah ja?

De agent zei toch een proces verbaal op te maken, puur om te kijken wat ik hier mee zou doen en om het onderwerp meer ruchtbaarheid aan te geven. Om het hele verhaal nog meer vraagtekens te geven, vertelde ik hem in het telefoongesprek dat ik een Diplomatiek paspoort heb en dat ik dit niet laat voorkomen, maar de eventuele boete wel laat afhandelen. Ik heb hem heel kort wat dingen uitgelegd en gezegd meer informatie te sturen, zodat hij begrijpt wat ik bedoel.

Voortschrijdend bewustzijn
Het is goed te zien dat er mensen, vooral bij de politie, hier voor open staan en ik zou zo een kop thee met hem gaan drinken… en misschien gebeurt dat nog wel eens. Inmiddels heb ik hem een video met uitleg gestuurd evenals de nodige linkjes naar websites. Ook heb ik enkele foto’s van mijn Diplomatiek paspoort gestuurd.

Ik hoor trouwens graag of ik bepaalde dingen beter wel of niet had kunnen zeggen of doen. Het blijft trial and error natuurlijk.

Lars Vdf van de Goor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mascha Vdf roedelof

Het is mijn intentie in co-creatie een plek voor het 'nieuwe sámen leven' te laten ontstaan, een manier van samen leven waar mijn Hartsverlangen verwezenlijkt kan worden. Waar alle bewoners samen leven vanuit het Overvloedsprincipe en gebruik maken, als ze dat willen, van een transparant vrij beschikbaar onbelastend ruilmiddel. Ik ben ondersteunend aan elkaars Vrijheid, en bied elkaar een bedding, en ben binnen die Vrijheid beschikbaar voor elkaars bronkracht. Ik heb de transitie in gang gezet, samen met een aantal anderen die zichzelf hierin herkennen. Anderen: steden, dorpen, woongemeenschappen, of wie of wat ook maar de innerlijke impuls vanuit het Overvloedsprincipe op willen pakken, nodig ik uit in te stappen in de Cirkel van het Overvloedsprincipe.

Het is mijn diepste hartsverlangen, mijn Hartedroom mijn passie, mijn innerlijk gevoelde waarheid te verwerkelijken en, samen met anderen die daar vanuit hun Bron ook naar verlangen, een fysieke plek op aarde te co-creëren waar harmonie, balans, en evenwicht is tussen Moeder Aarde en al haar bewoners, waar we in vrede samen leven, waar illusionaire en uiterlijke verschijningsvormen en maskers meer en meer op kunnen lossen, waar we in onze naaktheid en puurheid staan en er geen geheimen meer zijn, waar openheid, zuiverheid en transparantie geleefd worden, waar een ieder in zijn/haar eigen bronkracht staat en zijn/haar eigen Hartedroom leeft, waar de beschikbare middelen gelijkelijk verdeeld zijn, waar we samen spelen in Vrijheid, Plezier, en Onvoorwaardelijke Liefde in Verbondenheid en Eenheid.

Gerelateerde artikekelen...