Het geboortebewijs in de betekenis van Verklaring van geboorte
Een geboortebewijs of Verklaring van geboorte wordt opgemaakt door een arts in het ziekenhuis of de verloskundige.

Situatie Nederland
Sinds 01-01-2020 geldt deze wetgeving met betrekking tot het geboortebewijs ofwel de Verklaring van geboorte. De Verklaring van geboorte wordt ondertekend door de arts of verloskundige en in gesloten envelop overhandigd. De envelop wordt vervolgens overgedragen aan de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Over het geboortebewijs ofwel de Verklaring van geboorte is dit te vinden:
1. Een geboortebewijs is dus niet verplicht en ontvang je alleen bij ziekenhuis bevalling. Er wordt niet om een bewijs van thuisbevalling gevraagd.
2. Een ver­kla­ring van een arts of ver­los­kun­di­ge met daar­op de ge­boor­te­datum en ge­boor­te­tijd van het kind en de naam van de moe­der is niet verplicht. (Gemeente Amsterdam bijvoorbeeld.)
3. In het algemeen geeft het ziekenhuis of de verloskundige een Verklaring van de geboorte af. Het is handig om deze verklaring bij u te hebben bij de aangifte van geboorte. Maar dat is niet verplicht. (Rijksoverheid.)

Als een geboortebewijs of Verklaring van geboorte niet verplicht aangeleverd dient te worden bij de geboorte aangifte, is het dus maar de vraag of er van jouw geboorte een dergelijk bewijs of Verklaring 1. (nog) bestaat en 2. (nog) aanwezig is.


Situatie België
In België is een ‘Kennisgeving van geboorte’ verplicht.

Kennisgeving van de geboorte
Een ‘kennisgeving van een geboorte‘ betekent dat de ambtenaar van de burgerlijke stand ingelicht wordt over de geboorte van een kind. Dit moet bij elke geboorte gebeuren, ten laatste op de eerste werkdag na de bevalling.

Deze kennisgeving van de geboorte wordt overgemaakt zonder uw tussenkomst.
Bij een bevalling in een ziekenhuis is het ziekenhuis hiervoor zelf verantwoordelijk.
Bij een thuisbevalling zijn de arts, de vroedvrouw of de andere aanwezigen verantwoordelijk voor de kennisgeving.

De moeder, de vader of beide samen moeten binnen de 15 dagen na de geboorte het kind aangeven bij de dienst Burgerlijke Stand van de gemeente waar het geboren is.


Geboorteakte
Tijdens de aangifte wordt een geboorteakte opgemaakt. Dit is het juridische bewijs van de geboorte van je kind.

Wat moet je meenemen voor de geboorte aangifte in het geboorteregister bij de burgerlijke stand?Geldige legitimatiebewijzen van degene die aangifte doet en van de moeder.

In geval van een ziekenhuisbevalling: een geboortebewijs van het ziekenhuis. Dat is niet verplicht, maar er wordt wel vaak om gevraagd.

Als je getrouwd bent: je trouwboekje. Daarin wordt je kind bijgeschreven.

Als je ongetrouwd bent: een afschrift van de akte waarmee het kind door de partner is erkend.

Eventueel een akte van de naamskeuze (wanneer je de achternaam van je kind hebt laten bepalen).


Sinds een aantal jaar kan ook online aangifte gedaan worden.

Op je geboorteakte staan onder andere je voornamen en dat zijn je doopnamen (niet je roepnaam, hoewel je voornaam dezelfde kan zijn als je roepnaam). Voornamelijk verwijst naar je doopnamen, verwijst naar jou als autonoom privaat levend mens van vlees en bloed. Mijn eigen geboorteakte is met de hand geschreven in kleine letters (een voorbeeld zie je op de pagina ‘Geboorte Trust‘).

Een kopie van je geboorteakte uit het geboorteregister kun je opvragen bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je geboren bent. Zie ook de pagina ‘Geboorte Trust‘.

De na(a)m(en) op de documenten, die je kunt opvragen met jouw gegevens uit het geboorteregister staan in kleine letters (het geboorteregister is niet hetzelfde als het BRP: uitleg op de pagina ‘Geboorte Trust‘).


Basis Registratie Personen (BRP)
Op basis van je geboorteakte wordt een natuurlijk persoon gemaakt met een Burgerservicenummer (BSN) en wordt je kind ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP). Met jouw natuurlijk persoon met hoorbaar dezelfde naam wordt handel gedreven, niet met je geboorteakte. De namen van je natuurlijk persoon staan in KAPITALEN, maar kunnen ook in kleine letters staan. Handelen met jouw natuurlijk persoon is legaal onwettig: er ligt geen juridische legale wetgeving aan ten grondslag, integendeel!


Bewijs van in leven zijn
‘Bewijs van in leven zijn’ gebruik je als je dit document nodig hebt binnen Nederland. Pensioenfondsen bijvoorbeeld kunnen naar dit bewijs vragen. Indien je een ‘bewijs in leven’ nodig hebt voor internationaal gebruik dan vraag je naar een ‘Attestatie de vita’.

Een ‘bewijs van in leven zijn’ kun je online via DigiD aanvragen.

Een ‘bewijs van in leven zijn’ komt uit het BRP en is evenzo een document ten behoeve van de vermeend bevoegden. De ‘Attestatie de vita’ is een internationaal document.

Documenten uit het BRP kun je opvragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat.


Hoe komen je na(a)m(en) in KAPITALEN?
Van de geboorteakte wordt een kopie gemaakt, die wordt opgeslagen bij de Justitiële Informatiedienst te Almelo. Daar worden de zogenaamde dubbelen van alle geboorteaktes bewaard. Je zou een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur) in kunnen dienen bij de Justitiële Informatiedienst met de vraag je een kopie te sturen van je geboorteakte zoals die bij de Justitiële Informatiedienst is opgeslagen. Mogelijk staan de na(a)m(en) op de kopie geboorteaktes, die opgeslagen liggen te Almelo in KAPITALEN?

Volgens informatie online zou je een kopie van de geboorteakte, die ligt opgeslagen bij de Justitiële Informatiedienst te Almelo, via mailadres digitaliseringsdienst@justid.nl moeten kunnen aanvragen. Via deze link vind je verder informatie waartoe de dubbelen dienen.


Kijk eens in de spiegel
Kijk eens in de spiegel, want daar zie je jezelf als levend mens van vlees en bloed (en geest / ziel). Voel eens aan je warme lichaam: een bewijs van jouw in leven zijn. Leg je handen eens op je buik en adem diep door naar je handen: een bewijs dat jij in leven bent. Het feit dat je eet, naar de toilet gaat om te ontlasten, en al je stofwisselingsprocessen: opnieuw een bewijs dat jij in leven bent.


Beneficiair aanvaarden van jouw individuele testamentaire Cestui Que Vie geboorte Trust nalatenschap

Met het beneficiair aanvaarden van jouw geboorte Trust nalatenschap ‘omarm ofwel verenig‘ je je met jouw natuurlijk persoon met hoorbaar dezelfde naam, jouw borger, en doe je geen afstand van jouw rechten (en vereffeningsplicht). Je corrigeert jouw DAS status naar levende mens staat.

mascha Vdf roedelof

Het is mijn intentie in co-creatie een plek voor het 'nieuwe sámen leven' te laten ontstaan, een manier van samen leven waar mijn Hartsverlangen verwezenlijkt kan worden. Waar alle bewoners samen leven vanuit het Overvloedsprincipe en gebruik maken, als ze dat willen, van een transparant vrij beschikbaar onbelastend ruilmiddel. Ik ben ondersteunend aan elkaars Vrijheid, en bied elkaar een bedding, en ben binnen die Vrijheid beschikbaar voor elkaars bronkracht. Ik heb de transitie in gang gezet, samen met een aantal anderen die zichzelf hierin herkennen. Anderen: steden, dorpen, woongemeenschappen, of wie of wat ook maar de innerlijke impuls vanuit het Overvloedsprincipe op willen pakken, nodig ik uit in te stappen in de Cirkel van het Overvloedsprincipe.

Het is mijn diepste hartsverlangen, mijn Hartedroom mijn passie, mijn innerlijk gevoelde waarheid te verwerkelijken en, samen met anderen die daar vanuit hun Bron ook naar verlangen, een fysieke plek op aarde te co-creëren waar harmonie, balans, en evenwicht is tussen Moeder Aarde en al haar bewoners, waar we in vrede samen leven, waar illusionaire en uiterlijke verschijningsvormen en maskers meer en meer op kunnen lossen, waar we in onze naaktheid en puurheid staan en er geen geheimen meer zijn, waar openheid, zuiverheid en transparantie geleefd worden, waar een ieder in zijn/haar eigen bronkracht staat en zijn/haar eigen Hartedroom leeft, waar de beschikbare middelen gelijkelijk verdeeld zijn, waar we samen spelen in Vrijheid, Plezier, en Onvoorwaardelijke Liefde in Verbondenheid en Eenheid.

Gerelateerde artikekelen...