GOP niet te verwarren met enige politieke beweging In Nederland noch daarbuiten

Een ‘lastig’ onkruid overvloedig in mijn tuin

Het onkruid groeit vooral tussen de stenen
Ik noem het ‘lastig’, omdat het zich niet zomaar laat verwijderen. Het heeft lange diepe dunne wortels, die gemakkelijk breken bij het verwijderen van het onkruid. Daardoor groeit het steeds terug. En weer… En weer… En weer…

In gesprek
Laatst was ik bij iemand op bezoek en daar stond hetzelfde onkruid in de achtertuin. “Wat is dat?” vroeg ik “dat groeit bij ons ook en ik krijg het niet weg”. Het antwoord was “het is Paardenstaart”.

Thuis gekomen opgezocht
Paardenstaart ofwel Heermoes is een signaalplant, want het groeit daar waar weinig mineralen in de grond aanwezig zijn. Het plantje heeft diepe dunne wortels, waarmee het diep uit de aarde mineralen haalt. Het plantje zelf zit daardoor boordevol mineralen.

Geneeskrachtige werking
Je kunt het plantje gemakkelijk boven het maaiveld afsnijden. Daarna vers of gedroogd gebruiken.

Heermoes, goed voor pezen en bottenHeermoes stimuleert de aanmaak, het herstel en de souplesse van bindweefsel. Het kiezelzuur, de flavonoíden en saponinen zijn verantwoordelijk voor deze bindweefselversterkende werking. Alles wat met bindweefsel te maken heeft: kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels, wordt elastischer. Het verouderingsproces wordt in zijn algemeenheid afgeremd. Heermoes doet wonden sneller genezen. Om deze medicinale eigenschappen wordt het ingezet tegen de volgende indicaties:
Osteoporose,
Broos beendergestel,
Herstel van breuken,
Moeilijke callusvorming,
Tenditis of peesontstekingen,
Blessures, sportletsels,
Kneuzingen, gescheurde lignamenten,
Verzwikkingen, te slappe gewrichtsbanden,
Aandoeningen van de tussenwervelschijven, tussenwervelslijtage,
Afbrekende, splitsende nagels en haren, dun haar, haarverlies,
Cariës, zwak gebit.

Bron en lees meer: Mens en Gezondheid

Remedie in je tuin
Het signaal dat Heermoes jou geeft, is dat er te weinig mineralen in jouw grond aanwezig zijn. Het ‘probleem’ is meteen de oplossing: laat afgebroken Heermoes gewoon liggen en de aanwezige mineralen worden weer terug gegeven aan de grond. Je kunt ook Lavazand oid strooien voor aanvulling van mineralen.

Hoe herken je Heermoes?

Via deze link kun je Heermoes (leren) herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikekelen...