Officiële Tutorial van de Hoge Raad van de levende Mensenkinderen

Een ‘lastig’ onkruid overvloedig in mijn tuin

Het onkruid groeit vooral tussen de stenen
Ik noem het ‘lastig’, omdat het zich niet zomaar laat verwijderen. Het heeft lange diepe dunne wortels, die gemakkelijk breken bij het verwijderen van het onkruid. Daardoor groeit het steeds terug. En weer… En weer… En weer…

In gesprek
Laatst was ik bij iemand op bezoek en daar stond hetzelfde onkruid in de achtertuin. “Wat is dat?” vroeg ik “dat groeit bij ons ook en ik krijg het niet weg”. Het antwoord was “het is Paardenstaart”.

Thuis gekomen opgezocht
Paardenstaart ofwel Heermoes is een signaalplant, want het groeit daar waar weinig mineralen in de grond aanwezig zijn. Het plantje heeft diepe dunne wortels, waarmee het diep uit de aarde mineralen haalt. Het plantje zelf zit daardoor boordevol mineralen.

Geneeskrachtige werking
Je kunt het plantje gemakkelijk boven het maaiveld afsnijden. Daarna vers of gedroogd gebruiken.

Heermoes, goed voor pezen en bottenHeermoes stimuleert de aanmaak, het herstel en de souplesse van bindweefsel. Het kiezelzuur, de flavonoíden en saponinen zijn verantwoordelijk voor deze bindweefselversterkende werking. Alles wat met bindweefsel te maken heeft: kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels, wordt elastischer. Het verouderingsproces wordt in zijn algemeenheid afgeremd. Heermoes doet wonden sneller genezen. Om deze medicinale eigenschappen wordt het ingezet tegen de volgende indicaties:
Osteoporose,
Broos beendergestel,
Herstel van breuken,
Moeilijke callusvorming,
Tenditis of peesontstekingen,
Blessures, sportletsels,
Kneuzingen, gescheurde lignamenten,
Verzwikkingen, te slappe gewrichtsbanden,
Aandoeningen van de tussenwervelschijven, tussenwervelslijtage,
Afbrekende, splitsende nagels en haren, dun haar, haarverlies,
Cariës, zwak gebit.

Bron en lees meer: Mens en Gezondheid

Remedie in je tuin
Het signaal dat Heermoes jou geeft, is dat er te weinig mineralen in jouw grond aanwezig zijn. Het ‘probleem’ is meteen de oplossing: laat afgebroken Heermoes gewoon liggen en de aanwezige mineralen worden weer terug gegeven aan de grond. Je kunt ook Lavazand oid strooien voor aanvulling van mineralen.

Hoe herken je Heermoes?

Via deze link kun je Heermoes (leren) herkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mascha Vdf roedelof

Het is mijn intentie in co-creatie een plek voor het 'nieuwe sámen leven' te laten ontstaan, een manier van samen leven waar mijn Hartsverlangen verwezenlijkt kan worden. Waar alle bewoners samen leven vanuit het Overvloedsprincipe en gebruik maken, als ze dat willen, van een transparant vrij beschikbaar onbelastend ruilmiddel. Ik ben ondersteunend aan elkaars Vrijheid, en bied elkaar een bedding, en ben binnen die Vrijheid beschikbaar voor elkaars bronkracht. Ik heb de transitie in gang gezet, samen met een aantal anderen die zichzelf hierin herkennen. Anderen: steden, dorpen, woongemeenschappen, of wie of wat ook maar de innerlijke impuls vanuit het Overvloedsprincipe op willen pakken, nodig ik uit in te stappen in de Cirkel van het Overvloedsprincipe.

Het is mijn diepste hartsverlangen, mijn Hartedroom mijn passie, mijn innerlijk gevoelde waarheid te verwerkelijken en, samen met anderen die daar vanuit hun Bron ook naar verlangen, een fysieke plek op aarde te co-creëren waar harmonie, balans, en evenwicht is tussen Moeder Aarde en al haar bewoners, waar we in vrede samen leven, waar illusionaire en uiterlijke verschijningsvormen en maskers meer en meer op kunnen lossen, waar we in onze naaktheid en puurheid staan en er geen geheimen meer zijn, waar openheid, zuiverheid en transparantie geleefd worden, waar een ieder in zijn/haar eigen bronkracht staat en zijn/haar eigen Hartedroom leeft, waar de beschikbare middelen gelijkelijk verdeeld zijn, waar we samen spelen in Vrijheid, Plezier, en Onvoorwaardelijke Liefde in Verbondenheid en Eenheid.

Gerelateerde artikekelen...