Officiële Tutorial van de Hoge Raad van de levende Mensenkinderen

Hoe kun je (kleine beetjes) water verzamelen als er geen water is in je omgeving?

Je kunt het water in bladeren van een boom laten condenseren

1) Zoek een soort boom uit die veel water bevat: bijvoorbeeld een Berk of Es;
2) Zoek naar een paar niet te dikke takken met bladeren die schoon zijn en in de zon hangen bij voorkeur;
3) Schudt de bladeren zodat beestjes eraf vallen en check daarna of alle beestjes en onzuiverheden weg zijn;
4) Stop de takken met bladeren in een plastic zak en bindt de zak dicht;
5) Gebruik een dikkere tak om de gevulde plastic zak naar beneden te laten hangen;
6) Het duurt echt wel een tijd (uren) voordat het water uit de bladeren gaat condenseren in de zak;
7) Voordat je de zak opent, tik je paar keer tegen de zak om alle condens te verzamelen in waterdruppels en dus in water.

Je kunt de zak met takken en bladeren ook van de boom halen en ophangen steeds weer in de zon.Condenseren van water uit gras en aarde
1) Zet een doom op een plek in het gras bij voorkeur ’s morgens vroeg als er nog dauw is;
2) Laat zo’n 45min staan totdat je voldoende condens ziet;
3) Draai de doom om en verzamel het condens in waterdruppels en daarna hoeveelheid water.


Condenseren van water uit de lucht
1) Graaf een kuil;
2) Leg bladeren in de kuil (deze stap hoeft niet);
3) Zet een opvangbakje in het midden van de kuil;
4) Dek af met plastic en zorg ervoor dat het plastic af loopt en het midden boven het opvangbakje hangt: je kunt verzwaren met steentje of wat aarde o.i.d.;
5) Dek de rand van het plastic af zodat het stevig blijft liggen boven de kuil;
6) Tik voordat je het plastic weghaalt tegen het plastic om condens op te vangen naar waterdruppels en daarna water;
7) In plaats van het plastic weg te halen, kun je met een rietje het water drinken: dan hoef je de hele set up niet opnieuw te doen voor het verzamelen van meer water.

Met condenseren van water op deze manier verzamel je schoon drinkwater.

Ben je in de buurt van de zee dan kun je kuil graven etc en zeewater in de kuil doen: zout zeewater wordt zoet als gevolg van condenseren.


Eten van bladeren en/of onkruid

Je ziet dat er (behoorlijk wat) water in bladeren aanwezig is. En behoorlijk wat bladeren en onkruid uit de vrije natuurlijk kun je eten. Ook op die manier kun je vocht binnen krijgen. En voedingsstoffen en mineralen.

Via Het Gekruide Pad vind je een overzicht (lang niet volledig) van eetbare en geneeskrachtige kruiden uit de vrije natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mascha Vdf roedelof

Het is mijn intentie in co-creatie een plek voor het 'nieuwe sámen leven' te laten ontstaan, een manier van samen leven waar mijn Hartsverlangen verwezenlijkt kan worden. Waar alle bewoners samen leven vanuit het Overvloedsprincipe en gebruik maken, als ze dat willen, van een transparant vrij beschikbaar onbelastend ruilmiddel. Ik ben ondersteunend aan elkaars Vrijheid, en bied elkaar een bedding, en ben binnen die Vrijheid beschikbaar voor elkaars bronkracht. Ik heb de transitie in gang gezet, samen met een aantal anderen die zichzelf hierin herkennen. Anderen: steden, dorpen, woongemeenschappen, of wie of wat ook maar de innerlijke impuls vanuit het Overvloedsprincipe op willen pakken, nodig ik uit in te stappen in de Cirkel van het Overvloedsprincipe.

Het is mijn diepste hartsverlangen, mijn Hartedroom mijn passie, mijn innerlijk gevoelde waarheid te verwerkelijken en, samen met anderen die daar vanuit hun Bron ook naar verlangen, een fysieke plek op aarde te co-creëren waar harmonie, balans, en evenwicht is tussen Moeder Aarde en al haar bewoners, waar we in vrede samen leven, waar illusionaire en uiterlijke verschijningsvormen en maskers meer en meer op kunnen lossen, waar we in onze naaktheid en puurheid staan en er geen geheimen meer zijn, waar openheid, zuiverheid en transparantie geleefd worden, waar een ieder in zijn/haar eigen bronkracht staat en zijn/haar eigen Hartedroom leeft, waar de beschikbare middelen gelijkelijk verdeeld zijn, waar we samen spelen in Vrijheid, Plezier, en Onvoorwaardelijke Liefde in Verbondenheid en Eenheid.

Gerelateerde artikekelen...