Officiële Tutorial van de Hoge Raad van de levende Mensenkinderen

HOE VERZEND JE JOUW DOCUMENTEN EN VERZENDADRES DOCUMENTEN Nederland en België
Lees deze pagina eerst goed door voordat je jouw documenten verzendklaar gaat maken. Bestudeer de verschillende verzendmogelijkheden en maak je keuze. Leg alles klaar voor verzending, zodat je gestructureerd kunt werken.


Heb je jouw originele spoed VBA, Algemene Volmacht, en Begeleidend schrijven (is een set****, die je samen bindt met een nietje) nog niet (aangetekend) verstuurd naar de TrustBelastingdienst?
1) Let dan op dat je de A4-envelop (documenten niet vouwen) nog niet dichtplakt.
2) Je gaat naar een post.nl punt* en maakt daar de ‘brievenbuspakket’ verzending met track en trace code*** in orde en ontvangt dan een track en trace nummer (de barcode is je track en trace code).
3) Dit nummer schrijf je met blauwe pen op iedere pagina** van jouw documenten set.
4) Daarna de set documenten in de A4-envelop en dichtplakken.
5) Vermeldt het track en trace nummer onmiddellijk op de kleur kopie documenten set, die je gemaakt hebt van de originele.

6) Let vooral op indien je meerdere sets documenten verstuurd: bijvoorbeeld voor jezelf en je kind(eren): juiste track en trace nummer op bijbehorende set documenten en iedere set documenten in 1 aparte A4 envelop.

*Je kunt ook online via post.nl je ‘brievenbuspakket’ (aangetekende) verzending met track en trace in orde maken: je ontvangt dan de track en trace code en je kunt betalen online. Op deze manier kun je je track en trace code direct op IEDERE pagina van je documenten set noteren, én op je kleuren kopieën. Je kunt de track en trace code ook alleen op de 1ste pagina van de 3 documenten schrijven.

Je bevestigt de gegevens van de ontvanger en gaat naar betalingen. Daar type je de gegevens van jouzelf als de verzender in met mailadres: de track en trace code krijg je via de mail bevestigd. Je krijgt na betaling de mogelijkheid om een adreslabel te printen. Noteer eventuele aanvullingen zoals ‘PERSOONLIJK IN HANDEN VAN’ handmatig op de envelop. Scroll naar beneden voor verdere aanwijzingen.

Je kunt ook online via post.nl je ‘brievenbuspakket’ verzending met track en trace in orde maken


LET OP: indien je online een track en trace verzendcode bestelt en betaalt, dien je jouw pakketje tóch aan te bieden bij een PostNL punt, want zij scannen de barcode (track en trace verzendcode) en pas dan staat jouw pakketje in hun systeem.

Nadat jouw brievenbuspakketje gescand is bij een PostNL punt, ontvang je een mail met bevestiging dat je je pakketje kunt tracken. Een online bestelde track en trace code is 5 dagen geldig. Indien je niet zou hoeven laten scannen, heb je geen enkel bewijs dat je binnen die 5 dagen verzonden hebt, niet, of pas veel later. Het kan goed gaan, maar indien niet dan kan PostNL. niets nazoeken want er is niet gescand.

**Je kunt er ook voor kiezen om de track en trace code alleen op de 1ste pagina van de 3 documenten (1ste pagina van VBA, 1ste pagina van Algemene Volmacht, en 1ste pagina van Begeleidend schrijven) te schrijven.


***Aangetekende postbezorging met koeriersdienst van PostNL

De koeriersdienst van PostNL laat weer tekenen voor ontvangt
Koeriers van PostNL laten weer tekenen voor ontvangst van aangetekende post. Zij bieden aangetekende post aan bij het straatadres en laten de ontvanger tekenen voor ontvangst. Dit in tegenstelling tot de periode ten tijde van de maatregelen tijdens ‘corona’ waarbij de koerier zelf tekende voor bezorging.

Het heeft nu dan ook weer zin om jouw brievenbuspakketjes aangetekend te versturen en bij voorkeur naar het straatadres

Bij zoekraken van een aangetekende brief doet PostNL onderzoek en vergoedt de gemaakte kosten. Bij zoekraken van een brievenbuspakketje onderzoekt PostNL niet.

Vermelding op de envelop
Vermeldt de naam van de ontvanger zo volledig mogelijk en schrijf op de envelop in het adres “PERSOONLIJK IN HANDEN”.

In de linker bovenhoek van de envelop kun je vermelden
“vertrouwelijk / persoonlijk in handen
let op briefgeheim Art. 13 Grondwet
is van toepassing”

Mijn eigen ervaring met aangetekende verzendingen via PostNL is heel goed. Indien een geadresseerde onjuist is, komt de envelop netjes naar je terug, zodat je het adres van de geadresseerde kunt na checken. Je dient dan wel een nieuw track & trace verzendcode label te kopen voor de nieuwe verzending naar het juiste adres.

Je vindt landelijk PostNL punten.

Versturen met DHL
Ook met DHL zijn de ervaringen heel goed. Voorwaarde om te kunnen versturen met DHL is dat je verstuurt naar een straatadres én je dient je envelop te verpakken als pakketje.

Je vindt landelijk DHL punten.


****Je kunt optioneel het Exoneratie Arrest meesturen: we adviseren je dat te doen, maar moet niet. Tot nader order wachten Belgen even met het verzenden van het Exoneratie Arrest.

Andere manieren van verzending zijn: aangetekend; aangetekend met verzekerde waarde tot 100,00euro; via andere pakketdienst bijvoorbeeld UPS of EMS.


Let op: ga na of de koeriersdienst vanuit buitenland aflevert bij de postbus voordat je een koerier zorg laat dragen voor de verzending van jouw pakket! Kies sowieso bij voorkeur voor verzending naar het straatadres bij aangetekende verzending per koerier.


Je bindt jouw individuele documenten set samen met behulp van een nietje en verstuurt iedere set in een aparte A4-envelop Bindt ieder document met een nietje, en vervolgens de verschillende documenten samen binden met een nietje of met ringbandje, of met plastic rugje dat je koopt bij de kantoorboekhandel. De laatste optie heb ik gebruikt en vind ik heel prettig en verzorgd ogen.

De barcode is de track en trace code
Track en trace code ook wel track en trace nummer genoemd, die je online via post.NL kunt volgen en je kunt zien wanneer je envelop is afgeleverd c.q. aangenomen. De barcode vermelden op de iedere pagina van jouw documenten voordat je de envelop dichtplakt, en direct op je kleuren kopie documenten schrijven.


Let op: volg je (aangetekende) brievenbuspakketje online en maak een printje nadat jouw pakketje bezorgd is, want PostNL online bewaart je track en trace code gegevens slechts zo’n 90 dagen!

Het kan zijn dat, na bezorging, een regel over retourverzending verschijnt in PostNL online: ik heb daarover navraag gedaan en dit blijkt een systeemfout van PostNL online te zijn: jouw documenten zijn gewoon bezorgd!Indien je jouw spoed VBA, Algemene Volmacht, en Begeleidend schrijven (is een set, die je samen bindt met een nietje) verstuurd hebt naar de TrustBelastingdienst en vergeten bent om het track en trace nummer te vermelden op het origineel voordat je de envelop dichtplakte, kun je als volgt handelen
:
Je kunt een kopie van jouw originele documenten set opnieuw als brievenbuspakket versturen als volgt:
1) kopie dient in kleur te zijn afgedrukt;
2) stempel kopie op documenten (kleur stempel kopie maakt niet uit);
3) vermelden: U reeds verzonden op (datum) met track en trace nummer, vervolg met 4);
4) track en trace van ORIGINELE documenten vermelden op iedere pagina van je kopie documenten set;
5) kopie documenten set als brievenbuspakket versturen: je ontvangt dan opnieuw een track en trace nummer wat je NIET vermeldt op de kopie documenten set, die je verstuurt. Dit track en trace verzendcode nummer vermeld je wel in je Diplomatiek paspoort.

6) (indien van toepassing) heb je meerdere sets documenten verstuurd voor bijvoorbeeld jezelf en je kind(eren): vermeldt dan BEIDE track en trace nummers op BEIDE sets documenten;
7) meerdere sets kopie documenten kunnen verstuurd worden in 1 A4-envelop (documenten set niet vouwen).

Zie hierboven bij * voor online in orde maken van brievenbuspakket verzending.

Je bindt jouw individuele documenten set (per set dus) samen met behulp van een nietje.

Je verstuurt je documenten set naar onderstaand adres
Postadres brievenbuspakketje Nederland
Directeur TrustBelastingdienst
Persoonlijk in handen van
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Er is ook een antwoordnummer*: Belastingdienst Centrale Administratie, Antwoordnummer 21020, 6400xc Heerlen. Let op: de Algemene Volmacht MOET naar de Directeur TrustBelastingdienst (Persoonlijk in handen van), Postbus 100, 6400 AC Heerlen (lees in de uitleg hieronder in de opsomming met welke reden).
*Met betrekking tot het versturen van de documenten naar het Antwoordnummer:
1. Dit antwoordnummer is natuurlijk ook correct.
2. Een antwoordnummer is echter wel in beginsel gekoppeld aan een initiële vraag van de geadresseerde zelf.
3. Om te voorkomen dat de Erfrechtelijke documenten als ‘ongevraagd’ worden afgedaan gebruiken we: postbus 100, 6400 AC Heerlen.
4. Ook de titel van de geadresseerde is van belang: Directeur TrustBelastingdienst.
5. Je kunt toevoegen ‘Persoonlijk in handen van’.
6. De Centrale Administratie (Antwoordnummer) is het schuld en schade creatieve, blauwe envelop – loket en die kunnen we niet als de gevolmachtigde aanwijzen.
7. We kunnen wel de Directeur de aanwijzing verlenen, om als De Directeur TrustBelastingdienst, de Trust te gaan belasten en niet langer de Enige Erfgenaam, die immers de individuele Trust nalatenschap louter Beneficiair heeft aanvaardt.

Postadres aangetekende verzending* TrustBelastingdienst Nederland
Directeur TrustBelastingdienst
Persoonlijk in handen
Kloosterweg 22
6412 CN Heerlen

*Aangetekende post verzend je bij voorkeur naar het straatadres, omdat bij verzending naar postbus post afgegeven wordt bij PostNL punt, waarna de geadresseerde ontvanger een kaartje in de postbus krijgt dat h/zij aangetekende verzending kan ophalen bij het PostNL afhaalpunt. Je hebt dus een handtekening van PostNL punt en niet van de ontvanger. Indien ontvanger post niet ophaalt, stuurt PostNL het na 2 weken terug naar jou. Aangetekende post kán wel naar de Postbus verzonden worden.


Postadres voor België
Directeur TrustBelastingdienst
Persoonlijk in handen van
Koning Albert II laan 33, bus 10
1030 Brussel

Belgen maken gebruik van BPost.


1. De Erfrechtelijke documenten kunnen niet ‘verkeerd’ worden geadresseerd.
2. De set Erfrechtelijke documenten, bestaande uit Spoed VBA, Algemene Volmacht, en Begeleidend Schrijven is voor meerdere geadresseerden toepasselijk. Ook het Exoneratie Arrest kun je naar meerdere organisaties versturen.
3. De Algemene Volmacht met Begeleidend schrijven is specifiek voor de Directeur (Trust)Belastingdienst: Er dient nl. geïncasseerd te worden van de individuele geboorte Trust nalatenschap en niet van de Enige Erfgenaam die géén zuivere / hoofdelijke aansprakelijkheid heeft aanvaard maar de Trust nalatenschap louter Beneficiair aanvaardt!
4. Via DigID is de TrustBelastingdienst het algemene platform van accounts welke gekoppeld zijn, aan alle individuele geboortegeregistreerde inwoners van het grondgebied: de Enige Erfgenamen.
5. De transfiguratie van Mijn Belastingdienst naar Mijn TrustBelastingdienst wordt met de Erfrechtelijke documenten geactiveerd.
6. De TrustBelastingdienst heeft een wettelijke taak en staat in directe verbinding met de Minister van Financiën en de schatkistbewaarder Thesaurie.

Promissory note
Uitleg over de Promissory note vind je via het artikel ‘Promissory note‘: type deze woorden in zoekvenster en daarna enter, of klik op de link. Je vindt daar waarvoor je de Promissory note kunt gebruiken en wanneer niet van toepassing.

1) Indien voor jou van toepassing kun je de Promissory note direct aan je documenten set (VBA, Algemene Volmacht, en Begeleidend schrijven) hechten. Je vermeldt dan ook de track en trace code op de pagina’s van je Promissory note en het daarvoor bestemd begeleidend schrijven.

2) Of je kunt je Promissory note later als (aangetekende) brievenbuspakket versturen naar de Directeur van de TustBelastingdienst. Je vermeldt de track en trace code op je Promissory note en voegt een kleur kopie toe van je VBA.

3) Indien je bij de verzending van jouw VBA, Algemene Volmacht, en Begeleidend schrijven vergeten bent om de track en trace code te noteren en je wilt nu jouw Promissory note toevoegen, dan ga je te werk als aangegeven bij het hoofdje Indien je jouw Spoed VBA en verder… met andere woorden: bij de track en trace code op de kleur kopie van je eerder verzonden documenten set (VBA, Volmacht, en Begeleidend schrijven) schrijf je: “u reeds eerder toegezonden” en als bewijs van de na-verzending van jouw kleur kopie documenten set én Promissory note, voeg je ook de nieuwe track en trace code toe op alle pagina’s van je documenten set en Promissory note.Diplomatiek paspoort Enige Erfgenaam / boekje
Het track en trace nummer vermeld je in je Diplomatiek paspoort. Via voornoemde pagina vind je foto voorbeelden voor het invullen van je Diplomatiek paspoort.

Diplomatiek paspoort Enige Erfgenaam bestellen
Via voornoemde pagina ‘Diplomatiek paspoort’ vind je een link naar de Shop waar je het DPP kant en klaar kunt bestellen.


Zie ook de instructie video ‘Verzenden van de documenten’: scroll naar beneden op deze pagina.Verzendadres overige documenten Nederland
Het verzendadres van de overige documenten vind je in de betreffende artikelen van de verschillende documenten, en in het stroomschema. Let op: in het stroomschema staan nog niet de straatadressen vermeld. Aangetekende post verstuur je bij voorkeur naar het straatadres.


Postadres Exoneratie Arrest brievenbuspakketje Hoge Raad der Nederlanden
Hoge Raad der Nederlanden
Persoonlijk in handen
Edelhoogachtbare Mr. J. Storm, Griffier
Postbus 20303
2500 EH ‘s-Gravenhage

Postadres Exoneratie Arrest aangetekende verzending* Hoge Raad der Nederlanden
Hoge Raad der Nederlanden
Persoonlijk in handen
Edelhoogachtbare Mr. J. Storm, Griffier
Korte Voorhout 8
2511 EK ‘s-Gravenhage

Brief Raad van State en Stempas document verzenden als brievenbuspakketje met track & trace verzendcode
De Raad van State
Persoonlijk in handen van
SS GT PPT Trustee De Facto (deze regel toevoegen op envelop van Stempas document)
De Hoogedelgestrenge Heer Mr. Th.C. de Graaf OESSH
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Brief Raad van State en Stempas document aangetekend* verzenden met track & trace verzendcode Raad van State
De Raad van State
Persoonlijk in handen van
SS GT PPT Trustee De Facto (deze regel toevoegen op envelop bij Stempas document)
De Hoogedelgestrenge Heer Mr. Th.C. de Graaf OESSH
Kneuterdijk 22
2514 EN Den Haag


Verzendadres Cede Maiori document als brievenbuspakketje Voorzitter van de Raad van State
De Raad van State
Persoonlijk in handen van:
Z.M. Koning Willem-Alexander: Majesteit
Voorzitter Raad van State RC Loge
Postbus 20019
2500 EA DEN HAAG

Verzendadres Cede Maiori document aangetekend* verzenden
Voorzitter van de Raad van State
De Raad van State
Persoonlijk in handen van:
Z.M. Koning Willem-Alexander: Majesteit
Voorzitter Raad van State RC Loge
Kneuterdijk 22
2514 EN Den Haag


Verzendadres Stempas document als brievenbuspakketje naar Minister van Financiën

SS GT PPT Trustee – Ministerie van Financiën
PERSOONLIJK IN HANDEN VAN
De Minister van Financiën
Mr. W.B. (Wopke) Hoekstra
Postbus 20201
2500 EE ‘s-Gravenhage

Verzendadres Stempas document aangetekend* verzenden naar Minister van Financiën

SS GT PPT Trustee – Ministerie van Financiën
PERSOONLIJK IN HANDEN VAN
Minister van Financiën
Mr. W.B. (Wopke) Hoekstra
Korte Voorhout 7
2511 CW ‘s-Gravenhage


Verzendadres Stempas document als brievenbuspakketje naar Directeur TrustBelastingdienst

De Gevolmachtigde
Trustee – Fiduciary Directeur (Trust)Belastingdienst
PERSOONLIJK IN HANDEN VAN
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Verzendadres Stempas document aangetekend* verzenden naar Directeur TrustBelastingdienst

De Gevolmachtige
Trustee – Fiduciary Directeur (Trust)Belastingdienst
PERSOONLIJK IN HANDEN VAN
Kloosterweg 22
6412 CN Heerlen